Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /var/www/egilshus.dk/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_top_bar.php on line 50

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /var/www/egilshus.dk/public_html/includes/application.php on line 536
Ombygning
FAQs - Ombygning

Du kan benytte hvilke håndværker du vil..
MEN hvis der skal foretages "indgreb" i ejendommens installationer, så skal viceværten have besked, i god tid før arbejdet sættes i gang.
Hvis man selv lukker for vand, varme eller strøm, i forbindelse med arbejder i egen lejlighed, uden at orienterer viceværten, så står man med det fulde ansvar for eventuelle skader eller uheld.
Specielt vandinstallationerne er gamle, og det er ikke overalt at det lige er monteret, som man plejer at se det. Derfor skal viceværten kende til sådanne arbejder, idet han kender rørføring, ventiler og al den slags.

Du skal læse §11 i vedtægterne, og søge kvalificeret hjælp med de ting du ikke ved så meget om.

Men helt generelt: Det kræver autoriserede håndværkere når der skal "rodes" med El, VVS, våd rum og projekter der kræver byggetilladelser.

Spørg på Boligkontoret.

Der er i tidens løb lavet mange smarte og smagfulde indretninger af vores boliger, både i små lejligheder og f.eks ved sammenlægninger og "knopskydninger".
Vi arbejder på at kunne vise fotos af nogle "smarte" løsninger - til inspiration, men indtil da, spørg på boligkontoret om konkrete planer.

Tags: Ombygning

Riv aldrig en væg ned hvis du er det mindste i tvivl. Det gælder også udvidelse af døre, og andre "huller" i væggene.

Med hensyn til bærende væg så er det sådan at, facaderne mod gård og gade er selvfølgeligt bærende, og dertil, væggen - i midten af lejlighederne, altså parallelt med gaden du bor på.
Husk:man må ikke udvide dør huller i bærende vægge uden byggetilladelse, givet før arbejdet udføres.
Spørg på boligkontoret INDEN du går i gang.

Generalforsamlingen vedtog d. 16/06-2008 at, - ved udgangen af 2010, skal alle have haft besøg af elektrikeren, og skiftet forældede installationer i de enkelte lejligheder.
Kontakt evt. husets elektriker for en pris på renoveringen.

Skulle du ønske at slippe af med en dør fra lejligheden, så er det vigtigt at du mærker døren med adressen (evt. på et lille stykke malertape, klistret på døren)
Så stiller du døren ved ejendommens varmecentral, (Njalsgade 12, i gården). Så fjerner viceværterne den derfra, og opbevarer den.
Det er dog ikke sådan at du til hver en tid, kan forvente at viceværten vil præcis din dør frem igen. Der må du selv i gang i varmekælderen, efter aftale, for at finde den igen.
Foreningen kan heller ikke garantere at vi opbevarer døre for evig tid.
Pga pladsmangel er der løbende blevet smidt døre ud, da vi havde opbygget et "lager" på over 100 stk.

Alle aftagne døre over tiden, er samlet i ejendommens varmekælder.

Så du skal måle dør hullet nøjagtigt, så finder viceværten en dør som passer - nogenlunde, den sidste tilpasning må du selv klare.

• Luft ofte ud i din bolig. Lav gennemtræk i 10 minutter to gange hver dag
• Luft ekstra ud i badeværelset gennem vinduer eller en mekanisk ventilator
• Brug altid emhætten under madlavning
• Tør dit tøj udenfor eller benyt en tørretumbler
• Sørg for at temperaturen i hjemmet ikke er lavere end 18 grader
• Kontakt en håndværker, hvis der opstår vandskade
• Tjek at boligens dræn og kloakker fungerer, som de skal
• Tjek jævnligt dine vinduer. De skal tætnes, hvis der er revner og utætheder
• Tør fugt og kondens af vinduerne.
• Sørg for at fugerne mellem fliserne på badeværelset er tætte

Seneste nyheder